Uzmanlık Eğitimini Tercih Edecekler için Bilgilendirme

Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı'nda uzmanlık öğrencisi olmak

Eğitim programımıza katılan her tıpta uzmanlık öğrencisinin tez ve eğitim sorumluları belirlenerek birim sayfasında sol tarafta yer alan ilgili linkten ulaşabileceğiniz web sayfasında yayınlanmaktadır. 
Uzmanlık öğrencisi, başlayışla ilgili yasal işlemlerini, ikamet ve taşınmayla ilgili işlerini tamamlamasının ardından ameliyathanede eğitim programına başlatılmaktadır. Damaryolu açma, havayolu açıklığını sağlama, endotrakeal entübasyon ve monitorize hasta takibi becerilerinin yeterli hale gelmesi gözetilerek en az iki ay ameliyathane eğitimi sürdürülmektedir. Ardından iki ay yoğun bakım rotasyonu yaptırılarak yoğun bakım hasta takibi, klinik seyir düzenlenmesi, konsültasyon notu yazılması ve dış servis hasta değerlendirme becerilerinin kazandırılması sonrasında ameliyathane eğitimleriyle sürdürülmektedir.
Uzmanlık öğrencisinin başlangıcından sonra en kısa sürede Türk Anestezi ve Reanimasyon Derneğ'ne üye olması, TARD Portal'ını ve TARD Online Asistan Karnesi'ni kullanmaya başlaması tavsiye edilmektedir. Birimimizde asistan değerlendirmeleri TARD Çevrimiçi Asistan Değerlendirme Sınavı (ÇADS) ile gerçekleştirilmektedir. Bu nedenle yılda iki kez gerçekleştirilen bu sınavın takibi önem arzetmektedir.
Her yıl iki ay yoğun bakım rotasyonu, ikinci yıldan itibaren dış servisler (Gatroenteroloji, KBB, Girişimsel Radyoloji, Anjiyografi) ve poliklinik rotasyonu yaptırılmaktadır.
Göğüs Hastalıkları ve Kardiyoloji rotasyonları ilk yıl içinde tamamlanmaktadır. (Covid-19 sebebiyle 2020 ve 2021 yıllarında bir süre ertelenmek zorunda kalınmıştır).

Uzmanlık öğrencisinin acil serviste hasta değerlendirilmesi, travma hastası, obstetrik ve kardiyak acil vakalar açısından tam donanımlı ve yeterli yetişmeleri amacıyla gerekli nöbet sayısı ve tıbbi gereç ve monitörlerin temini sağlanmakta, bu faaliyetler hastane yönetiminin izinleri ölçüsünde Klinik İdari Şef’le ortak hareket edilerek gerçekleştirilmeye çalışılmaktadır.
Teorik eğitimler bünyesinde tatil dönemi dışında kalan aylarda üç haftada bir gerçekleştirilen ameliyathane temizliği sırasında Cuma günleri öğleden önce her yıl belirlenen öğretim üyesi ve asistan seminer programı gerçekleştirilmekte, bir önceki yılda tespit edilen eksiklikler ve tıpta güncellemeler dikkate alınarak eğitim yılı başında belirlenen program ilgili web sayfasında yayınlanmaktadır.

Covid-19 pandemisi sebebiyle 2021 yılından itibaren haftada iki kez Google Classroom altyapısıyla çevrimiçi asistan semineri düzenlenmekte ve kayıt alınmaktadır. Video kayıtlarına bu linkten ulaşabilir ve videoları izleyebilirsiniz.  
Her yıl en az bir uzmanlık öğrencisinin Türk Anestezi ve Reanimasyon Derneği ve Türk Yoğun Bakım Derneği tarafından düzenlenen kongrelerden birine katılımı desteklenmektedir. Bildiri sunmak isteyen uzmanluk öğrencilerine bildiri hazırlanması ve sunulması konusunda eğitim ve destek verilmektedir. 

Bu yıl itibariyle, her yıl düzenlenen Tematik Anestezi Sempozyumu kapamında en kıdemli iki uzmanlık öğrencisine sempozyum desteğine yönelik bilimsel araştırma projesi (BAP) yazılması konusunda eğitim verilmesi planlanmıştır.